Home » Zondagavond Blogs » Help de inspectie komt? Door de aangekondigde komende online inspecties is herpakken van kwaliteits management een must

Help de inspectie komt? Door de aangekondigde komende online inspecties is herpakken van kwaliteits management een must

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 14:21

Met ad hoc managen van een praktijk en dagelijks brandjes blussen kun je jaren vullen. Maar de aangekondigde online inspectie zet daar een streep door: tijd voor herpakken van kwaliteits management!

Dagomzet, omzet per behandelaar, omzet per kamer, een praktijkeigenaar zal zichzelf vaak dagelijks de omzetstatus zien bekijken. Natuurlijk zegt omzet niet alles want je kosten zijn er natuurlijk niet af en zoals iedereen weet zijn de kosten per behandelkamer enorm. Anyway, in de loop der tijd kan de overfocus op omzet en winst een vertroebeld beeld geven van hoe de praktijk er werkelijk voor staat.

En dat merk ik in de aanvragen voor advies en coaching die ik binnen krijg. Nu de inspectie heeft aangegeven ook online inspecties uit te gaan voeren, startend met KRT Dossier voelen veel eigenaren de hete adem in de nek. De online weg naar je praktijk vinden is nu eenmaal sneller dan lopend naar de voordeur.

Nu de inspectie ook online langskomt ipv door de voordeur is de kans op een bezoek aan jouw praktijk vergroot. Bereid je daarop voor

Om te beginnen is het handig om de KDMS checklist een af te gaan. In hoeverre is je praktijk op orde en waar moet je zo snel mogelijk je focus op hebben? Bedenk dat als je de kwaliteit verhoogd van samenwerken In de praktijk de kwaliteit van mondzorg voor je patiënten én de omzet automatisch meestijgt. 

Een praktijk goed managen als eigenaar of als praktijkmanager vergt kennis van de wet- en regelgeving. Samen werken we een stappenplan uit richting een praktijk-op-orde en verbeterde samenwerking. Dit is de Praktijk Quickscan. Ik kom 1 dagdeel langs en breng een advies uit waar de focus op moet om het kwaliteits Management op orde te krijgen. 

 samen zetten we de punten op de ï 

De praktijkmanagers die de online KDMS Academy volgen weten het, zij kunnen na de opleiding zélf de praktijk op orde brengen. 

Heb je die praktijkmanager niet dan help ik je direct met de praktijk quickscan. Geen eindeloos lang geneuzel en gedoe maar to the point, onderzoekend en ondersteunend. 

Door jezelf een hernieuwde focus op kwaliteit te gunnen, gun je jouw patiënten verbeterde behandelingen met goed opgeleide medewerkers en een gestroomlijnde samenwerking. Daardoor vermindert je incidentenaantallen en vertoog je de omzet. Een praktijk "die maar een beetje wat doet al jaren maar prima werkt' begeeft zich nu eenmaal op een glijdende schaal.  

Met focus op kwalitatief herpakt je focus op je passie voor het vak. Je bent immers begonnen als behandelaar om mensen een gezonde nooit glimlach te geven. Gun ze die kwaliteitsverhoging

Wil je na de quickscan nog verder gaan? Ga dan executive coaching traject aan voor eigenaren of  zet de Teamversterker in. Verhoog het werkplezier, verbeter de samenwerking, KDMS Kruijshoop Dental Management Solutions geeft focus en kwaliteit. 

Contact formulier


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.