Even voorstellen 

Ik ben Ruth Kruijshoop, 49 jaar en oprichter van De Praktijkversterker. Omdat ik niet alleen voor mezelf goede opdrachten wil vinden maar ook andere vrouwelijke zorgmanagers wil verbinden. Samen kunnen wij de zorg versterken. Met visionair leiderschap. Allen vanuit onze eigen goed gevulde kennis- en ervaringsrugzak. Onderlinge intervisie, sparring en advies van de Praktijkversterkers maakt ook dat we ons werk kunnen toetsen en eigen kwaliteit kunnen waarborgen in onze Organisatie Adviezen, rol van Voorzitterschap voor artsen raden en meer.

 

Als eerste NOBCO geaccriditeerd executive coach voor praktijk houders van Nederland heb ik wel een markt geopend voor meer interne reflectie op leiderschap voor praktijk houders én praktijk managers.

 

Tevens CRKBO geaccriditeerd docent en trotse naamdrager van de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA)

Als dynamisch gastspreker inspireer ik praktijk teams tot samenwerken en krachten te bundelen. Kwaliteit te gaan managen, Planmatig te werken en communicatie te vereenvoudigen. Maar ook wet- en regelgeving wordt hier uiteraard meegenomen omdat dit nu eenmaal de gegeven kaders zijn voor zorgpraktijken.

Mijn diploma Arbeidsrechtdeskundige zorgt dat ik brede advies vragen kan versmallen en concreet omzetten in werkbaarheid op de praktijk. Dat begint bij luisteren naar wat er bij jou speelt, bij jezelf of op de praktijk.  en problemshooting is 1 van mijn beste kernkwaliteiten, in korte tijd kan ik de vinger op de zere plek leggen maar ook pakklare-oplossingen aandragen. 

In 2024 verdiep ik mijn Leanmanagement skills en know how en ga ik op voor de Black belt! 

Bovenal ben ik een betrokken mens, staat oprechthei hoog in het vaandel bij me en wordt ik door passie voor de zorg gedreven. In de loop der jaren heb ik een duidelijke visie op leiderschap in praktijken ontwikkeld.

Mijn doel is om oordeelloos te communiceren en mensen uit te nodigen om vanuit openheid en nieuwsgierigheid naar verbetering te delen en vanuit daar persoonlijke-, maar ook businessgroei in te zetten.

Kwaliteit is te werkelijk managen, en managen kun je leren. De basis van al mijn werk in mij zelf is altijd mijn geloof. Vanuit oprechtheid richting christus vind ik de basis behoefte om rust te creëren in wankele teams. De vinger op de zere plek leggen is niet iets waar ik voor terugdeins. Wel vind ik het belangrijk mensen tools te geven om te verbeteren, de koers te herpakken. Hoewel ik natuurlijk op praktijken niet kom om te evangeliseren is het indriect wel voelbaar dat oprechtheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid grondslagen zijn die ik terug zet in kernwaarden van een team.

Mijn drieledige missie

1. Praktijk eigenaren nieuwe vormen van leidinggeven aanbieden zodat de praktijk kan gaan floreren, groeien vanuit verbinding en kwaliteit.

 

2. Ervaren interim vrouwelijke zorgmanagers met elkaar verbinden, niet beconcurrerend maar vooruitduwend samenwerken.

 

3. Zo min mogelijk milieu belastend bezig zijn. Nieuwerwets werken, hybride Verdiepingsleerlijnen, online sessies, masterclasses en paperless office. De eerste online academy voor leidinggevenden in de zorg omdat Groots leren met kleine voetafdruk gewoon kan anno nu. 

Mijn visie

Een praktijk bouw je samen. Ondanks de verticale hiërarchische lijnen is horizontale aansturing nodig. Medewerkers die gemotiveerd en passievol werken krijgen patiënten die zichzelf betrokken voelen in hun behandelplan. Niet de mond behandelen maar de mens. Communicatie processen verbeteren en goede kennis van wet- en regelgeving implementeren belangrijke thema's in alle leerlijnen maar wel ligt per niveau het accent ergens anders.

 

Ontwikkelen en groeien van een praktijk gaan hand in hand door te investeren in tijd en geld. Als de leidinggevende groeien, groeit de omzet automatisch mee. Als dat vertrouwen er is dat potentie gezien en benut wordt kan de focus van de omzet af en kan deze verdiepen naar waar het echt om gaat: kwalitatief goede behandelingen geven. De patiënt medeverantwoordelijk laten voelen voor hun eigen behandelplan en je missie tastbaar maken klinkt makkelijk maar daar zijn skills voor nodig om concreet te maken wat anders vaag blijft.

 

Samenwerkingen

Regelmatig schrijf ik een blog over leidinggeven of actualiteiten in de dental practices die ik lanceer op LINKEDIN. Voor het platform www.tandarts.nl schrijf ik soms columns en op www.medischondernemen.nl en het online platform www.praktijkmanagersnetwerk.nl  ben ik expert en kunnen praktijk managers me vragen stellen over leidinggeven aan een praktijk, groeien en meer.

 

Ook ben ik in te huren voor dynamische workshops over Communicatie, Planmatig werken en Feedback geven. Of masterclasses leanmanagement en communicatie

 

Contact

lnterviews en publicaties

Algemene voor zijn gedeponeerd bij de KvK en aldaar op te vragen. Op alle trajecten, levels en blogs en membership berust intellectueel eigendomsrecht de plaatjes en foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht idem de teksten. Heb je sterke behoefte aan kopiëren of nabootsen? Leg dan contact met me, zonder overleg kopiëren of nabootsen nemen we juridische stappen op.

Ik ben ondertekenaar van de Internationale Etische Code voor Trainers en Adviseurs en heeft een NOBCO vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris. Kdms werkt onder Privacy gewaarborgd en werkt volkomen AVG-proof.

 

Sommige reviews en aanbevelingen zijn op deze website om esthetische redenen ingekort. De volledige aanbevelingen vind je op Ruths LinkedIn pagina. Wil je deze lezen en haar, net als bijna 7,5 duizend dental professionals ook gaan volgen? Klik op de IN button en let's connect!👇

Presentatie 'Feedback geven in de praktijk,' dag van de praktijk manager 19 mei 2022

Foto's Martin Horst