Home » Zondagavond Blogs » Als de hulpvraag boven tafel komt, is de oplossing dichtbij

Als de hulpvraag boven tafel komt, is de oplossing dichtbij

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 17:39

Gisteren sprak ik een management assistente die heel graag me wil ondersteunen. Niet omdat ze het zo nodig heeft, naast haar VA company heeft ze een internationaal bedrijf, maar omdat ze er zo blij van wordt om ook secretariële taken te blijven doen. En mensen echt te ondersteunen. Ik zelf wordt altijd heel blij van blije mensen en mensen blij maken. Dus win/win.

 

Om hulp vragen is heel krachtig, degene die het tegenhoudt ben je vaak zelf

Ik had al 5 Virtual Assistentes gesproken om te kijken of ze iemand me enigszins zou kunnen ontlasten met typ-werkzaamheden. Maar dan wel iemand die volgens AVG werkt en de taal van KDMS spreekt. 

Niet omdat ik (immers zelf jaren directie secretaresse geweest) dat niet kan of niet leuk vindt maar omdat het te fysiek belastend is.

Tijdens mijn lange revalidatie proces na een zwaar auto-ongeluk heb ik enorm moeten leren loslaten. Loslaten hoe het altijd was en loslaten hoe ik altijd onze toekomst had gezien.  En vooral leren omdenken. Lukt stofzuigen niet? Ga je sparen voor een robotstofzuiger. Vroeger kon ik het kinderspeelgoed van kleine jeroentje niet oprapen. Dus deed ik het met een steelstoffer- en blik, zo kon het wel. Maar ook begon ik kansen in een blanco toekomst zonder voornemens die ik als kind had gemaakt.

En ik begon me opnieuw te ontwikkelen en pakte studies op die ik vanuit bed kon doen. Er is altijd namelijk altijd een mogelijkheid en er is altijd een oplossing voor elk probleem. Als je maar weet wat het probleem is.

Soms kunnen aannames dat je het allemaal alleen moet doen, je echt doen vastlopen, daarmee doe je jezelf tekort

Maar hulp vragen is gewoon nogal een dingetje voor mensen. Ook praktijkeigenaren zie ik vaak worstelen met het niet goed kunnen definiëren van de hulpvraag. Dat is gewoon logisch, je zit zo midden in de kluwen dat je de kleur wol niet meer ziet, zeg maar.

De oplossingen vinden is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld maar dan moet eerst die hulpvraag gevonden worden. Dat doen we samen. En ook oplossingen bedenken: hoe het wél kan, hoe het efficiënter kan of hoe je meer balans tussen werk en praktijk krijgt. 

Hou je niet van uren bezig met zijn met declareren? Intern een goede assistente opleiden kan een oplossing zijn, dat zij het overneemt van je. En al gauw ontstaat er ruimte voor de dingen die je wel leuk vindt. Daarbij houden mensen ervan 'er toe te doen' en 'te mogen helpen' dat vergeten we wel eens.

Ik zie vaak een enorme opluchting als het belastende werk uit handen wordt genomen. En een executives weer ademruimte creëert. 

En zo is het ook met mij. Ik 'Heb nu' Isabel!  Waar zou jou nou heel blij om worden als je het nooit meer hoeft te doen? En trouwens degene die zegt dat je wel alles alleen moet oplossen ben je vaak zelf. Klopt dat eigenlijk wel?

 

Benieuwd naar Isabel? Klik hier

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.