• KDMS is nu De Praktijkversterker!
  • Organisatie Advies praktijk houders
  • Beste Interim praktijkmanagers pool!
  • Gespreksadvies praktijkhouders (arbo)
  • Online trainingen praktijkmanagers

Je coachee de glorie van het traject laten ervaren en haar los te durven laten hoort er ook bij als coach

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 15:59

Eergisteren een vitaliteits/loopbaancoaching traject van 10 maanden afgesloten. conclusie van coachee:"Zonder jou had ik het niet gered". Hierna brak ze in tranen uit en lachte tegelijkertijd.

Toen ze vorig jaar bij me kwam werkte ze voor een praktijk eigenaar die moeite had haar als praktijkmanager ruimte te geven, maar tegelijkertijd zelf beslissingen voor zich uit schoof, vragen uit het team onbeantwoord liet en waar ze na 10 jaar werken zich in een keurslijf voelde.

Ze liep tegen burn out aan, herkende signalen van eerdere burn out en dacht:"Dat nooit meer." 

 

Ze wilde zich niet ziekmelden en thuis gaan zitten maar blijven werken. Ondertussen moest er wat veranderen want die burn out; nooit meer. Via via kwam ze bij mij. We gingen uitzoeken wát haar precies zo ongelukkig maakte op de praktijk en vooral waarom ze 'zo verdraaid onzeker altijd was,' zoals ze het het zelf zei, ookal leek t van buitenaf niet zo.

 

We hebben de vitaliteit coaching ook gebruikt voor loopbaancoaching en haar cv opgepoetst, incidenten op het werk besproken en vanuit daar ook onderzocht.  Ze heeft sollicitatietraining gekregen en samen hebben we haar kernwaarden bepaald. Ze heeft valkuilen en allergieën leren herkennen bij zichzelf en triggerpoints die haar onzeker maken. Maar ook aangeleerd hoe ze vanuit die onzekere ondermijnende gedachten ("ik ben niet goed genoeg") te verrijzen naar ik-kracht.

Met geweldig succesvolle afsluiting want deze week heeft ze een nieuwe baan gekregen. Als praktijk manager bij een leuke eigenaar, die ook verantwoordelijkheden neemt en tegelijkertijd haar verantwoordelijkheid gunt. Maar ook communicatief sterk is en haar verbindende kernkwaliteit waardeert.

 

Het is altijd bitter zoet als een traject afgelopen is voor me, ergens krijg ik altijd een band met mijn coachee en nieuwsgierigheid hoe het na het traject gaat. Maar ik gun mijn coachees om de hun glorie van hun eigen ontwikkeling te voelen en ben er super trots op dat ik iemand heb mogen helpen de sprankeling weer terug te voelen in zichzelf. Natuurlijk hebben we na een tijdje nog een finetuning:"hoe is het nu met je?" En ik kijk er enorm naar uit om te horen dat ze dan heel fijn in de andere praktijk werkt en vanuit zekerheid en ik-kracht weer verbindend mag zijn in het team!

Wil jij dit ook? stop met zelfondermijnende gedachten en start met coaching

 

Met dank aan Dental International voor het mogen delen van de mooie foto's van hun units! Www.dental.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.