Home » Zondagavond Blogs » Is het succes ook aan jou te danken als je praktijk goed loopt? Niet iedereen vindt dat...

Is het succes ook aan jou te danken als je praktijk goed loopt? Niet iedereen vindt dat...

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 16:01

Je hebt de praktijk op orde, je team werkt leuk samen, je hebt een mooie band met je patiënten. Maar toch...

Je hebt een goede praktijk opgebouwd en boekt successen. Het team werkt graag voor je en patiënten zijn lovend over je. Maar toch hoor je altijd dat stemmetje in je hoofd: 'Wanneer ontdekt iedereen dat ik eigenlijk t niet zo goed kan?' Of 'Wanneer hebben ze door dat ik eigenlijk maar wat doe?'

 

Grote kans dat je last hebt van het 'Imposter syndroom'. Mensen met het imposter syndroom leggen de lat genadeloos hoog voor zichzelf. Tegelijkertijd onderschatten ze hun eigen prestaties. Ookal hebben ze alle diploma's die ze willen halen, ookal krijgen ze dagelijks complimenten, ze zijn voortdurend bang ontmaskerd te worden en twijfelen aan hun eigen, zelfs bewezen, kwaliteiten.

 

Imposter syndroom is geen faalangst maar ligt veel dieper. Het 'niet genoeg kunnen leveren' is namelijk geen angst maar meer een diepgewortelde aanname over jezelf. Je denkt dat je niet genoeg kunt leveren en dat de ander het slechts nog niet door heeft. Mensen met imposter syndroom hebben enorm veel aan coaching. Want degene die het syndroom heeft, kan er echt veel last van hebben.

 

Juist hogeropgeleide succesvolle mensen hebben last van het imposter syndroom

Claudia kwam in januari in mijn coachingpraktijk. Ik weet inmiddels dat ze een mijn allerbeste praktijk managers is, maar Claudia vindt zichzelf nooit goed genoeg. Ze denkt altijd dat er een moment komt dat ze door de mand valt. Dat de eigenaar ziet dat ze maar maar wat doet. Dat door haar duidelijke inzet en know how het team veel beter functioneert dan ooit sinds zij manager is ziet Claudia niet als een eigen verdienste. 'Het is gewoon een heel leuk team'. We doen een test die speciaal is ontwikkeld om te detecteren of iemand impostergedachten heeft.

 

Mijn vermoeden klopt: Claudia heeft last van het imposter syndroom. In onze sessies onderzoeken we versterkende gedachten en checken we diep gewortelde aannames zodat langzamerhand inzicht in onbewuste zelfondermijnende processen ontstaat. En een realistischer zelfbeeld kan gaan ontstaan. 

Het impostersyndroom is geen diagnose maar een samenloop van meerdere karaktereigenschappen. Door coaching aan te gaan verander je de uitkomst van de samenloop

Het imposter syndroom is overigens geen diagnose maar overlappende persoonlijkheidstrekken die samenkomen. Er wordt vaak gesuggereerd dat vrouwen er meer last van hebben dan mannen maar uit onderzoek blijkt dat evenveel mannen als vrouwen het syndroom hebben. 

 

Met als gemene deler dat hoe hoger opgeleid, hoe sterker de imposter-gevoelens zijn. Intelligente mensen die van nature een laag zelfvertrouwen hebben, vaak twijfelen aan zichzelf en onverzadigbaar perfectionistisch zijn lopen een hoger risico het imposter syndroom te ontwikkelen. Maar ook mensen die in hun jeugd prestatiegericht of overbeschermd zijn opgevoed.

Een goed lopende praktijk is altijd het verdienste van een ander bij een imposter, het gevoel 'succes te faken' voert de ondertoon

Vaak denkt de omgeving: "Ach als hij promotie maakt zal hij wel zekerder worden van zichzelf." Of hoor ik zelf degene zeggen:"Als mijn tweede praktijk een succes wordt weet ik zeker dat ik t kan." Maar helaas helpt hoger-op-de-ladder-komen niet om impostergedachten te onderdrukken. Daar is echt coaching voor nodig om die gedachten te herplaatsen om visie op eigen succes te herdefiniëren en te leren succes echt zelf te omarmen en bij stil te staan.

Imposters bereiden hun werk nauwkeurig voor, organiseren alles tot in de puntjes en hun praktijk is tip-top. Maar zijn geen eigenaar van hun succes

Iemand met imposter syndroom heeft vast een prachtige praktijk, ziet er zelf tiptop uit maar wordt zodra er echt gepresteerd moet worden voelt hij/zij een angst om ontmaskerd te worden en dat de omgeving zal zien dat hij/zij het helemaal niet zo goed kan. 

 

Daarom bereiden imposters vaak hun werk tot in de puntjes voor en die aanpak werkt. Want de omgeving ziet kwaliteit terug en prijst ze daarvoor. Het probleem is alleen dat een imposter alleen tijdelijk opgelucht is en blij met het bereikte succes. Daarna gaan ze over analysere en zelfevalueren en denken dat anderen 'simpelweg de foutjes niet gezien hebben'. Ze vallen terug en zo bevestigt onbewust elk behaald succes voor hen het idee dat 'ze in feite een bedrieger zijn.' 

 

Niks mis met de lat hoog leggen voor jezelf, maar jezelf geen complimenten geven is wel wat mis mee

Herken je deze gedachten bij jezelf? Komt een compliment eigenlijk nooit echt aan bij jou? Wuif je ze weg? Zie je altijd wel verbeterpunten bij jezelf maar prijs je een ander, leg je die lat ook zo hoog? Denk je dat het een questie van tijd is dat anderen zien dat je niet zo goed bent als ze denken? Misschien heb jij ook het imposter syndroom. Gun jezelf een mildere blik op je eigen functioneren. Gun jezelf positiviteit. Start met coaching.

Met dank aan Dental International voor het beschikbaar stellen van de praktijk foto's. Meer weten? Klik op de foto en je komt automatisch op hun website.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.