Home » Zondagavond Blogs » Teveel praktijk managers worden met kluitje in het riet gestuurd en zwemmen

Teveel praktijk managers worden met kluitje in het riet gestuurd en zwemmen

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 11:21

'Een praktijk manager is zo goed als de eigenaar hem vertouwen geeft' is een bekend gezegde. Dat maakt ook het verschil tussen de ene praktijk manager en de ander. Als je meer wil betekenen voor de praktijk, moet je dus een verbeterproces willen aangaan met jezelf als pm 

Ik heb een gratis oriëntatie gesprek met een potentiële  nieuwe coachee. Hij is een ervaren praktijk manager en heeft destijds al een certificaat gehaald bij een grote opleider. "Maar," zegt hij, "het was te algemeen en de opleider leek niet de taal te spreken van een praktijk. De coachee zei dat de trainer zelfs opmerkingen had gemaakt die denigrerend waren en mensen zich zo dom voelden dat ze niets meer wilden vragen, 1 praktijkmanager had zelf gehuild.

Op vragen over wet- en regelgeving werd geantwoord:"google dat maar even". Zelf had ik een geweldige trainster die de passie voor het vak overdroeg op ons en ontzettend veel wist van wat pm nu echt is. Inmiddels is ze al gestopt maar ik had deze coachee graag zo'n training gegund. Want die bestaan ook.

'Ach die training was wel een leuk dagje uit hoor, vooral om andere praktijk managers te spreken. Maar ik kan niet zeggen dat ik er veel geleerd heb."  Ik hoor dit te vaak, met een stuk minder geld op zak en een berg teleurstellingen rijker kloppen ze dan bij mij aan. Potentie oppakken waar die ligt bij iemand is voor mij een kernpunt.

Selfmade is prima! Maar zelf evaluerend is te eenzijdig

Praktijk managers moeten vaak alles zelf maar uit zoeken.  Dat geeft an sich niks, vind ik. Maar logisch is wel dat er een moment komt dat je jezelf een keer afvraagt of je het wel op de handigste wijze allemaal uitvoert en aanvliegt? Self made is krachtig maar feed back is ook wel nodig. Juist bij managers. Als praktijk manager is er niemand anders op de praktijk waar je je aan kan toetsen.

 Behalve natuurlijk de eigenaar maar die heeft ook andere aandachtsgebieden. Hoe verdiep en verbeter je dan als pm? Idd door trainingen te volgen die er toe doen en coaching aan te gaan.

 

Wat hij van de coaching verwachtte? t Liefste echt eens over zijn schouder meekijken. Met name over incidentmanagement wilde hij feed back maar ook had hij nogal eens weerstand in t team.

We spreken af dat mentoring en coaching dus gemixed worden. Hij wordt steeds enthousiaster. Gaaf. Zonder zijn inzet zullen we niet richting doelen bewegen. Mijn taak is om hem op de koers te houden en te blijven uitnodigen om te ontwikkelen. Die taak pak ik graag op! 

Om affectief leiderschap effectief in te kunnen inzetten moet je eerst weten waar je eigen ik-kracht zit en die vind je in coaching 

Affectief leiderschap is nodig op een praktijk zeker anno nu. En nee, de A van affectief is geen schrijffout;) Compassie voor elkaar en de patiënten een drijfveer is maar praktijk belang voorop gaat. Praktijkmanagers zijn hun eigen instrument, door coaching leer je dit te bespelen.

 

Volgende week krijgt hij zijn eerste sessie in het coachhuis van Zwolle. Zijn doelen kan hij nu al weergeven in coaching monitor, zo bewegen we dan samen richting die doelen. En knopen we onderweg nog wat losse eindjes aan elkaar.

Vanochtend kreeg ik een appje:"Ruth ik verheug me enorm om aan de slag te gaan!" super aardig, nou, ik ook!

Ik heb een jaar er over gedaan om trainingsdagen te ontwikkelen. De teleurstellingen die ik dus van andere pm-ers hoorde over de trainingen hebben me, eerlijk gezegd, me er best lang van weerhouden om voor de groep te gaan staan ookal draag ik al lang het CRKBO keurmerk (ben dus geaccrediteerd docent).

Maar toen ik terug dacht aan mijn eigen training destijds dus, en ik steeds  vaker de vraag kreeg wél klassikaal op te leiden, heb ik 3 trianingsdagen in elkaar gezet voor praktijkmanagers. En dan niet zo dat álle onderwerpen langskomen dus je de helft van de tijd denkt:"oh dat ken ik al". Maar per dag 1 onderwerp. Waar jij verdieping in wilt. Theoretisch én praktisch. Met oefeningen en ook ruimte voor ervaringen uitwisselen.

Per dag 1 Onderwerp. De dagen staan nu open voor inschrijving! Het is prachtig te zien dat er al aanmeldigen zijn! Bedankt voor het vertrouwen. Wil je verdiepen ook in klassikale omgeving? Of toch een 1 op 1 traject aangaan? Profiteer van de paaskorting en geef je ook op! 

Ps. Omdat mijn man een keer breed lachend thuis kwam omdat ze bingo hadden gespeeld tijdens 'coronaproof vrijmibo', dacht ik: dat is ook leuk voor praktijken! Maar... een praktijkbingo bestond nog niet.

Daarom voor jou gemaakt en gratis down te loaden door even op onderstaande kaart te klikken. Naast hard werken mag er ook gelachen worden! Veel plezier met de Bingo en prettig weekend alvast

 


Reactie plaatsen

Reacties

Machteld Bellefleur
een maand geleden

Ruth, weer een topblog! Zo begon ik vorig jaar ook bij jou. Heel herkenbaar. Door jouw coaching vind ik mijn werk weer leuk en is de omzet omhoog gegaan. (Zoals je voorspelde).

Jij hebt gewoon iets magisch

Groetjes Machteld

Sjoerd de Vries
een maand geleden

Ik heb me aangemeld voor de eerste trainingsdag! Nog meer mensen die gaan?

Sjoerd