Home » Zondagavond Blogs » De tandarts als hongerige geldwolf? Waarom denken sommige mensen dat toch nog steeds? En wat zullen we eraan doen?

De tandarts als hongerige geldwolf? Waarom denken sommige mensen dat toch nog steeds? En wat zullen we eraan doen?

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 01:22

Het beeld van tandartsen als geldwolven is behoorlijk hardnekkig, ik hoor het echt nog te vaak en dat vind ik pijnlijk

Ik zat laatst in een online meeting met mijn leuke NOBCO Intervisie groep. Deze hebben we opgericht om elkaar voeding en feed back te geven en zo te blijven verbeteren als executive coach. 

 

Naast meetings sturen we elkaar ook regelmatig informatie of literatuur toe om te blijven vernieuwen en versterken in het mooie vak. In onze derde samenkomst vorig jaar kwam ineens het hoge woord bij een collega eruit;"Ik ken je als zo'n warme en no nonsense coach Ruth en snap niet dat je tandartsen graag coacht, ze werken alleen maar voor het geld".

 

Gek genoeg schrik ik er niet eens meer van, maar leuk is anders. Zo wordt nog te vaak over tandartsen gedacht en dat beeld klopt echt niet met de tandartsen die ik ken en zie werken. 

Voor je het weet vliegen de clichés over tafel en dan weet ik al:'Degene heeft geen goede relatie met haar behandelaar"

En ja hoor, voor ik kan antwoorden vliegen de cliché verhalen al over tafel. Bij de een kwam t verhaal van zijn tandarts die even een fotootje laat maken door nota bene zijn assistente! De ander zei dat zijn tandarts maar 1 minuutje in de mond kijkt,  maar wél dan ziet dat er een endo moet en een vette rekening even nastuurt. En zo ging t nog wel even door.

 

Het irriteert me altijd een beetje maar ik laat mensen dan toch even het verhaal doen. Want het is vaak ongenuanceerd maar  geeft wel een inkijk in het imago van algemene tandheelkunde.

 

Het zegt natuurlijk ook veel over degene die het zegt. Want als je 50 bent en zo over je tandarts denkt, heb je zelf ook weinig geinvesteerd in de relatie met je behandelaar. Tenminste dat denk ik dan, maar ja, wat ik zei, ik ben dan toch onbedoeld een beetje geïrriteerd.

 

Er zijn ook veel patiënten die gelukkig wél hun behandelaar op waarde kunnen inschatten en waarderen maar goed, ik wou t nu even hebben over t hardnekkige maatschappelijke beeld dat nog vaak heerst over tandartsen.

 

De winstmarge per behandeling is zoveel lager dan bij elke andere zorgverlener. Patiënten beseffen helemaal niet dat de praktijk enorm hoge onkosten heeft

Appels met peren vergelijken als je tandheelkundige praktijken met andere zorgpraktijken vergelijkt. De onkosten die een tandarts maakt staan totaal niet in verhouding tot wat bijvoorbeeld een fysiotherapeut of huisarts heeft aan dagelijkse onkosten.

 

Maar patiënten hebben daar geen idee van. Ook niet dat hun eigenaar vaak meer dan 60 uur werkt per week om de boel alleen al draaiende te houden, vooral nu met corona. Maar zelf vind ik het vooral erg dat patiënten hen vaak niet als gepassioneerd behandelaar worden gezien. En daar hebben we samen echt een omslag te maken wat mij betreft.

Als we patiënten meer inzicht geven in het 'waarom' zal de relatie tussen patiënt en behandelaar aanzienelijk verbeteren

Nu geloof ik heilig in t principe dat 'een klacht een gratis advies is" en moeten we dus de kern van dit misschien als zodanig gaan benaderen. En ik heb gemerkt dat ik een grote rol kan spelen in de voorlichting verbeteren over het belang van goede mondzorg.

Want waar andere specialisten heel veel tijd nemen in uitleggen wat de behandeling is, zie ik dat hier vaak nog een slag te slaan is binnen de tandheelkunde.  

Op lange termijn haal je meer uit een goede vertrouwensrelatie met je patiënten, en zal je zelf ook gevoed blijven. Maar ook zal de patiënt meer begrijpen hoe belangrijk het 'even in de mond kijken' is, waarom de kaart elke keer weer doorgenomen wordt, etcetera.

KDMS biedt een unieke versterkende trajecten voor jouw praktijk

Ik heb zelf een enorme passie voor de tandheelkunde. En zou graag zien dat patiënten veel meer begrijpen wat een tandarts nu eigenlijk doet.

 

En daar ligt wel een taak voor behandelaars om nog meer focus op te leggen, maar als je zelf behandelt als eigenaar is het vrij lastig te overzien hoe je andere behandelaren dit doen.

Stel jezelf eens de vraag of je wel genoeg doet om goede voorlichting te geven? 

Goede voorlichting, maar ook passie voor ons prachtige vak delen, zie je dat genoeg terug binnen jouw praktijk?

 

Inspirerend behandelen is belangrijk en onderscheidend. Ik kom graag een voorlichtingsaudit uitvoeren op jouw praktijk, dan krijg je een heldere aanbeveling op maat over hoe jouw team beter patiënt gericht kan behandelen.

 

Klik op de button hieronder en vraag om meer informatie

 

 

The motoviting interviewing techniek oefenen we zodat je deze kunt inzetten bij weerstand

Ken je de motivational interviewing methodiek? Als je die techniek je eigen maakt kun je goed stappen maken richting die verbeterde patiënt/behandelaar relatie.

 

Voor praktijken die geen audit willen maar wel meer over MI willen weten klik gauw op de gele button voor een presentatie op jouw praktijk


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.