Home » Zondagavond Blogs » Hoe Anouk als tandarts en praktijkeigenaar met KDMS ging samenwerken en dat wil blijven doen

Hoe Anouk als tandarts en praktijkeigenaar met KDMS ging samenwerken en dat wil blijven doen

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 17:43

We spreken laat af, donderdag avond 20.00 u op de praktijk in Zwolle. Dat maakt me niet uit, ik ben eigen baas en kan mijn eigen agenda plannen. Ik merk dat het soms een enorm voordeel kan zijn. We zitten op de lege praktijk en de schoonmakers gaan net weg als ik binnen kom. "Hi ruth," we groeten elkaar met een glimlach en gaan zitten. "Koffie?" "Lekker" en eigenlijk beginnen we dan al. Want terwijl de koffie loopt zegt Anouk;"De omloop is klaar, wil je t even zien?" 

Als je terugkijkt zie je ineens dat je toch al veel verandert hebt en dat je zelf als praktijkleider ook gegroeid bent

Het nieuwe traysysteem is gisteren geplaatst in de omloop en de Miele is verhoogd. De routering is verbeterd en loopt van rood naar oranje geel groen terwijl er eerst een rode en groene kant was. De basis omloop protocollen hangen nu keurig in lijstjes en de werkbladen zijn helemaal leeg. "Heerlijk werken zo Anouk! Bevalt het?" Ik weet dat Anouk de omloop updaten al lang op haar budgetteringslijstje had staan en dat het nu echt klaar is zal toch heerlijk zijn. Anouk straalt en zegt:"Ruth het is geweldig. Er is meer tijd tussen behandelingen en daardoor minder werkdruk. De dames werken netter en het lijkt wel alsof het hele team een lift heeft gekregen." We lopen terug naar de keuken. 

Met een executive coach van KDMS ga je samen een veranderproces in ten behoeve van verbetering van je praktijkvoering

Dit was eigenlijk onze laatste sessie maar Anouk heeft het coaching traject verlengd. Net als eerlijk gezegd alle praktijken waarmee ik werk. Ik snap t ook wel, ontwikkelen en verbeteren ben je nooit klaar mee en het rendement uit onze sessies is groot én meetbaar.

Onze samenwerking is begonnen in juni van dit jaar. Ik weet het nog goed dat ik op haar gezellige drie kamer praktijk kwam en we elkaar ontmoetten. We kwamen tot 2 coach doelen: 1. Hoe verbeter ik de kwaliteit van mondzorg teambreed? 2. Hoe geef ik effectiever leiding? 

 

 

Doel 1 bracht ons naar concreet samenvattend werken. In de coaching sessies tbv doel 1 gingen we letterlijk het kwaliteitshandboek door en samen afvinken wat al goed op orde was en focus op procesverbetering voor het team. Maar daarin komt natuurlijk ook de aanvliegroute bepaling als eigenaar. Dit waren leuke maar ook theoretisch georiënteerde sessies die we altijd zo snel en daadkrachtig mogelijk doorliepen.

Doel 2 heeft andere coachingvorm nodig, de zeg maar ouderwetse vorm. Hierin heb ik de vragende rol en vanuit het vinden van belemmeringen die het bereiken van het doel tegengaan, onderzoeken we samen welke leiderschapsvormen effectiever zullen werken in haar team maar ook voor haar zelf. Anouk merkte zo dat veel beleid via de app / ad hoc werd gemaakt. Niet alleen de teamleden werden apedol van appjes die ook op vrije dagen binnenkwamen maar zijzelf ook. 'Het altijd aanstaan' is vermoeiend en moet je misschien ook niet willen als eigenaar.

Elke coachvraag heeft een andere aanpak nodig, maar overeenkomst is dat we altijd kijken hoe we belemmeringen kunnen wegwerken tussen jou en je missie als praktijkeigenaar

Anouk en ik hebben samen een beleidsstructuur ontworpen die zowel voor haar als voor haar team beter werkt. Daarin is het stroomlijnen van communicatie een groot aandachtspunt. Niet meer communiceren maar minder en beter. Kwaliteit ipv kwantiteit. Werkdrukverlagen ipv verhogen. Zeker na dit vreemde jaar en in deze bijna kersttijd is het fijn als het team sámen nog even gaat knallen in harmonie en met structuur

'Ruth, je wilt niet weten hoe blij ik ben dat ik je in de arm heb genomen. Als ik langer zo was doorgegaan was ik afgebrand. Maar ook Chantal  (haar tandartsassistente die tegen een ziekmelding aanzat) voelt zich beter in haar vel. We werken eindelijk hoe ik altijd hoopte te werken maar waarvan ik niet geloofde dat mijn team het zo kon. Natuurlijk zijn we er nog niet hoor." Anouk lacht, ik ook. Maar oh wat voelt de praktijk anders en ik zie dat Anouk zelf veel energieker is en steviger in het zadel zit. Haar focus is weer op behandelen en gezellig met team werken ipv als een schooljuf rond te lopen en gaten  te dichten tussen behandelingen door. 

Als beleid via whats app gecommuniceerd wordt, is het een teken dat je te maken hebt met ad hoc management. Dat moet je eigenlijk niet willen als praktijkeigenaar

Leidinggeven is niet voorzeggen maar voorleven. Anouk is enorm gegroeid als executive, zegt ook vaker 'nee' en deelt meer complimenten uit. Het is een voorrecht om de ontwikkelingen en groei van af de zijlijn te mogen aanschouwen. Ik hou zoveel van mijn werk en ben zo blij dat ik de passie voor positieve praktijk aansturing mag overdragen aan eigenaren en er tegelijkertijd echt voor ze kan zijn. KDMS Kruijshoop Dental Management Solutions bestaat bijna 1 jaar. Dat kdms gewaardeerd wordt had ik niet eens van durven dromen. Volgend jaar kan ik ook advies geven mbt arbeidsrechtelijke zaken aan eigenaren want ik doe de studie Arbeidsrecht naast mijn werk. Zo ontwikkel ik zelf ook en verdiep en verbreed ik het aanbod voor de tandheelkundige praktijken. Zo zetten we samen kwaliteit van mondzorg terug op de kaart.

Aan deze blog en anderen mogen geen rechten worden geleend. De blogs zijn met goedkeuring van coachee geschrevem, de namen in de blogs zijn geanonimiseerd.


Reactie plaatsen

Reacties

A. Den Dolder
5 maanden geleden

Beste Ruth,

Wat een mooie blog weer. We lezen je blogs altijd met veel plezier. We zien ernaar uit na de kerstvakantie te starten met onze samenwerking.

Abraham