Home » Voor de lezers » BLOGs » Waarom topbedrijven wel lean managen maar praktijken niet? Je praktijk is ook een bedrijf! Manage volgens Leanhouse of Dental Practice!

Waarom topbedrijven wel lean managen maar praktijken niet? Je praktijk is ook een bedrijf! Manage volgens Leanhouse of Dental Practice!

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 00:57

'Continuous improvement is better than delayed perfection'

Het is tijd dat Leanmanagement

Een vast managementmodel wordt binnen tandartspraktijken 

leanmanagement is een zeer bekend begrip bij business mamagers wereld wijd. Tegenwoordig hebben ICT bedrijven, innovatie gerichte ondernemingen en banken zelfs eigen leanmanagers in dienst die zich alleen maar focussen op het Lean krijgen van processen binnen het bedrijf. 

Leanmanagement is ontstaan in de vorige eeuw omdat Toyota het productieproces wilde te verbeteren en versnellen. Ze wilden hun productie Lean (slank) maken. Top business filosofen werd gevraagd om nieuw management processen te bedenken.

We cannot become what we want to be by remaining what we are'  

De nieuwe manier van werken werd geïmplementeerd en de omzet steeg nog meer dan verwacht, teams werkten veel beter samen en managers raakten gefocust. Al gauw veroverde deze management filosofie de rest van de wereld. Ook van bedrijven die geen productie proces hebben maar diensten aanbieden. 

Je kent vast de pyramide van Pavlov wel. Als je de basis niet hebt kun je niet de top er niet op plaatsen, een pyramide heeft verschillende lagen en dat begint van primitieve behoeften tot luxe.

Leanmanagement heeft hiermee als raakvlak dat als je een organisatie of praktijk als lean house wilt bouwen; je begint bij de fundering te verstevigen. Dan bouw je de zuilen waar het dak op kan rusten en waar je doelen in verwerkt zijn. 

Praktijk executives die vanuit de leanfilosofie werken, zijn productiever, vergroten de samenwerkingsverbanden en zijn omzetverhogend aan het managen.

Dat komt omdat de focus op solide bouwen van de praktijk ligt en alle deelgebieden evenredig aandacht krijgen door planmatig te werken.

 

'If you always do what you always did, you'll always get what you've always got'

 

Als tandarts werk je niet in de productie natuurlijk, maar je behandelt wel aan een stuk door. 

Een goede flow op de praktijk is minstens zo belangrijk als een goede assistente aan de stoel.

Als er gefocust leiding wordt gegeven, de inkoop slank wordt gemaakt en er een goede fundering is gelegd staat je praktijk als een huis en ontstaat er kwaliteits ontwikkeling. 

'Don 't water

your weeds'

Hoe meer ik me verdiepte in het leidinggeven van tandartspraktijken en hoe meer ik leerde in mijn studies, hoe meer ik het leanmanagement miste in het praktijkmanagent. Praktijken blijven achter in aansturing van hun onderneming. Dit moet echt anders. 

Ik heb dus zelf een model van Leanhouse of Dental Practice ontwikkelt. Omdat ik besloot dat het tijd is dat executives van praktijken meegroeien en zichzelf als managers van een praktijk serieus nemen. Je bent als eigenaar méér dan behandelaar, je bent ook ondernemer én leidinggevende. Tijd om lean te worden.

Leanmanagement is naast PDCA een must om als praktijkleider als management instrument te kennen. Met name grote praktijken hebben er profijt bij van bovenaf lean aan te sturen.

Natuurlijk leren praktijkmanagers die door KDMS Kruijshoop Dental Management Solutions gecoacht worden of de opleiding volgen over leanmanagent.

Voor praktijk executives die gewoon lekker gaan maar toch theorie willen lezen en willen ontwikkelen. Heb ik een  e-book geschreven.

Steen voor steen uitgelegd hoe je jouw Leanhouse of Dental Practice bouwt! In de aanbieding tot 1 september.

Sale!

E-book Lean management Dental Practice

€ 39,95 € 35,95
Sale!

E-book Lean management Dental Practice

€ 39,95 € 35,95

E- book

Wat is leanmanagement en hoe bouw jij een Leanhouse of Dental Practice?

Omdat ik er in geloof om dagelijks te verbeteren en groei alleen kan door te ontwikkelen, te lezen, te leren en te oefenen.

Omdat ik ook geloof dat meer theorie over leidinggeven aan een praktijk beschikbaar moet zijn en betaalbaar bied ik de praktijkmanagement opleiding voor slechts 475 euro aan. 

Per 1 september gaat de praktijkmanager opleiding online, je kunt je nu al inschrijven en betalen. Wel zo makkelijk. No nonsense. Daar sta ik voor.

Een jaar toegang tot de online KDMS Academy, geschreven door een CRKBO geaccrideerd docent. Onderwerpen zijn onder andere:

Lean management 

Wet- en regelgeving

Ambitie gesprekken voeren

Balie aansturen 

Teammanagement

Klacht afhandeling 

Docent is per chat bereikbaar en je kunt een eigen ontwikkelplan bijhouden in je leeromgeving. Zo zie je jouw persoonlijks groei tijdens je studie. Ook kun je chatten met medestudenten.

Let op; in combinatie met een jaar coachingtraject is de KDMS  Academy gratis!

START 1 SEPTEMBER!

Prijs is excl btw


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.