Ik ben Ruth Kruijshoop, NOBCO geaccriditeerd executive coach en deelnemer van de NOBCO intervisiegroep. Als Organisatie Adviseur ben ik trotse naamdragers de OOA (Orde voor Organisatie Adviseurs) en daarnaast ook CRKBO geaccriditeerd docent. Tijdens de tweede lockdown heb ik mijn certificering arbeidsrecht deskundige gehaald om praktijk eigenaren ook juridisch advies te kunnen geven over bijvoorbeeld ontslag of ziekmeldingen. Zo, nu weten jullie in ieder geval mijn certificeringen. Nou gaan we het hebben over wat leukers namelijk: mijn passie! 

 

Ik heb namelijk een enorme passie voor praktijk- en lean management  Deze 2 passies heb ik samengebracht door in 2020 KDMS Kruijshoop Dental Management Solutions op te richten. Omdat teveel praktijk eigenaren vastlopen op management zaken, de toenemende regeldruk of gedoe met medewerkers en ik ze daar echt bij kan helpen. Zo zonde om zoveel praktijk eigenaren te zien overlopen. Want ondanks alles kun je echt je passie voor de praktijk terugvinden. Of houden, natuurlijk, als je net begint als eigenaar. Te vaak zie ik de passie versmallen naar "mooie behandelingen maken", maar dat is wel een glijdende schaal want de passie verdampt en een burn out ligt op de loer of een buy out. "Dan maar verkopen"  Als praktijk eigenaar zijn er meer kersen op de taart dan alleen behandelen en ik kan je helpen ze weer te vinden.

 

Dat kan door enerzijds anders te leren managen en delegeren, communicatie te verbeteren en versimpelen op de praktijk en anderzijds door Theoretische Mangement tools aan te leren en inzetten. Samen met de eigenaar ga ik op onderzoek en breng ik in kaart waar de kracht van het team zit en wat het ambitieniveau is. Om dit vervolgens te level en met dat van de eigenaar, want wen discrepantie tussen beiden geeft wrijving en ongenoegen. Niet alleen de eigenaar maar ook het team raakt geïnspireerd doordat er anders aangestuurd wordt. De deur dichtdoen en echt vrij hebben kan gewoon, als je leert meer uit je team te halen. Intervisies leid ik tussen behandelaren zodat ook de eigenaar uit de vertegenwoordigers stoel kan in de medebehandelaar stoel. Voor grote praktijken leid ik intervisies en stuur via korte heldere verslagen mee het team richting de missie.

 

Het is zonde dat eigenaren vaak heel laat bij me aankloppen. "Ik verkoop de praktijk en ga als zzp-er verder." Zijn gedachten die je echt serieus moet nemen. Een praktijk runnen kan ontzettend leuk zijn en voldoening geven, maar ook slopend zijn en je slapeloze nachten geven. Maar dat hoeft niet. Ik kan met mijn ruime ervaring en kennis daar echt een verschil maken. Dat durf ik nu wel na 2 jaar KDMS we te zeggen. Ik hoop dat praktijk eigenaren steeds eerder aan de bel gaan trekken. Gelukkig zien steeds meer eigenaren het belang van leiderschapscoaching in en schakelen mij al in bij t opstarten van de praktijk. Starters coaching is geen overbodige luxe en levert zoveel op. Rendement uit de trjaecten is enorm hoog. Ik denk omdat ik ook een doener ben, ik maak dingen snel concreet en kan meedenken, ken het jargon en heb zelf met de voeten in de klei gestaan. 

 

Momenteel ben ik een management training specifiek voor praktijk eigenaren aan het ontwikkelen. De praktijk managers konden al in de online KDMS Academy een certificering halen of een kennisbank gebruiken en door ontwikkelen. Maar voor de eigenaren was er nog geen training. Deze worden Klassikaal gegeven intervisies geleid door mij en misschien nog een collega, samen op een speelse en inspirerende manier in combinatie met online theoretische kennis en casuïstiek gerichte  pdrachten/ oefeningen. Ik heb er nu al zin in. Trouwens wil je je al opgeven voor zo' n training in Utrecht?  Stuur dan even een mailtje kdmscontact@gmail.com doel is rond maart 2022 de eerste trainingen in te plannen.

 

Mijn missie is praktijk eigenaren instrumenten geven om het orkest van de praktijk goed samen te laten klinken. Ik hoop nog heel veel praktijk managers op te mogen leiden en praktijk eigenaren te inspireren en mentoren richting beter en aangenamer kwaliteitsmanagement. 

Home

Online leren in combinatie met coaching/coaching on the job is helemaal hot. En niet voor niks want het is soms gewoon super fijn als een professional even over je schouder meekijkt. Of je helpt voorbereiden met dat moeilijke gesprek waar je best tegenop ziet.

Praktijk managers kunnen ontzettend goed ontwikkelen door reflectie te krijgen in coaching en daarnaast in hun eigen tijd te kunnen leren. Daarom heb je altijd toegang tot de online KDMS Academy in je eigen ontwikkelplan. in de professionele leeromgeving kun je altijd vragen stellen chat aan je docent. 

De lesstof is mbo+ niveau en bevat veel casuïstiek gebaseerd op ervaringen uit de praktijk waar praktijk managers tegenaan kunnen lopen. Kennis van wet- en regelgeving krijg je op je eigen werk niveau aangeboden omdat in iedere praktijk nu eenmaal iets anders gevraagd wordt van een praktijk manager. Daarom noemen we onze leerlijnen: Verdiepingsleerlijnen. Op 3 levels kun jij dus verdiepen in je mooie vak.

  • Level 1: Balie assistente plus/ officemanager/junior praktijk manager
  • Level 2: Senior praktijk manager
  • Level 3: Regio manager

Wil je liever all Round worden opgeleid en gecertificeerd praktijk manager worden? Dat kan door huiswerk in te leveren en te laten nakijken en een examen online voldoende af te ronden. Start vandaag nog in jouw verdiepingsleerlijn of wordt all Round Praktijk manager. Na behalen certificaat wordt je voorgesteld aan een super goede recruiter die je helpt aan je droombaan! 

 

Praktijkhouders die hun practice willen versterken en visionair leiding willen gaan geven aan hun zorgteam vinden in KDMS een sterke samenwerkingspartner. Wij bieden op verschillende vlakken professionele trajecten aan die altijd op maat aangepast kunnen worden. Met executive coaching versterkt de praktijkhouder zijn/haar eigen aansturing.

 

✔Teamboosters zorgen op een leuke manier voor hervonden samenwerkings energie. Startende praktijk houders vinden ondersteuning in ambitieplan maken en missie en visie over te dragen aan het team.

 

✔Moderne leiderschapsmodellen zoals leanmanagement en effectief leiderschap integreren in de dagelijkse praktijkvoering staan in alle trajecten centraal. Balans tussen praktijk/privé aanbrengen en kwaliteitsmanagement zijn sterke ijkpunten van KDMS. 

 

✔Een team waarop je kunt bouwen, waar patiënten zich veilig en vertrouwd bij voelen is ons gemeenschappelijke doel. Binnenkort biedt KDMS ook management trainingen speciaal voor praktijk eigenaren. 

Schrijf je in en binnen 24u kun je in je eigen online ontwikkelplan.