Home » OVER RUTH
Het wordt tijd dat je een beetje me leert kennen. Ik ben dus Ruth, 47 jaar, moeder van Jeroen (12) en getrouwd met Willem (13jr). We zijn af en toe een crisispleeggezin als een kind met spoed uit huis moet. Momenteel zijn we met ons drietjes thuis (en de hond en kat) en staan we niet open voor plaatsing. En ik denk dat we dit voorlopig even zo houden maar je weet het nooit zeker. Als een kind in nood is zeggen we niet gauw 'nee'.

Ik zal je vertellen over de reis die ik heb gemaakt richting de stap om
KDMS op te kunnen richten.

Ik heb als jonge meid in Amsterdam B-verpleging (tot en met derde jaar) en 1 jaar theater academie gedaan. Toen ik meer bij de directeur op kantoor roosters zat te maken en met hem gesprekken voerde over verbeteringen in lessen etc, dan ik op het podium te vinden was opperde hij dat ik mijn pijlen op Management moest gaan richten. Ik herinner me nog dat ik heel verbaasd was. En zie dat ook bij coachees terug, dat iets voor de coachee heel vanzelfsprekend is en ze daardoor niet doorheeft dat dit haar talent is. Hoe dichter vje vanuit je talent gaat werken, hoe hogere bergen je kunt verzetten. 

Enfin, per toeval kwam ik bij Randstad uitzendbureau binnen op zoek naar een baan, maar voor ik het wist vroegen ze me zelf intercedent te worden. Dat was leuk! Ik was intercedent voor artsen en verpleegkundigen in de gezondheidszorg binnen Amsterdam.

Via via werd ik gevraagd op een gegeven moment om ter vervanging van zwangerschapsverlof als bureau secretaresse te werken bij Regiopolitie Amsterdam-Amstelland. Dat vond ik wel heel bijzonder! Ik zei gelijk ja, en na uitgebreid antecedentenonderzoek en officiële beëdiging ging ik volop aan de slag. De RPAA zag mijn behoefte aan ontwikkelen en via hen heb ik Schoevers secretaresse en later Management Assistent en Directie Secretaresse van Schoevers gekregen. Ik ben bij de Politie 8 jaar blijven hangen in vaste dienst, en heb er echt een turbulente maar heerlijke tijd gehad!


Daarna heb ik de administratie en management vormgegeven van het toen nog op te richten ISC Noord-West, en toen ging het snel, ik heb bij meerdere grote bedrijven gewerkt om een jaar officemanagement teams de goede richting op te leiden, administratie processen te versnellen etc. Soms ook als stafsecretaresse van bijv Vendex en personal ast van Hanneke Haanraadts. 


Ondertussen was ik hartstikke verliefd geworden op Willem, mijn buurjongetje van vroeger (uit Hengelo), gingen we trouwen en na een mooie reis door Kenia, waar mijn vader woont, raakte ik in verwachting. Hoera! De zwangerschap was een zegen maar verliep helaas niet zoals we gehoopt hadden. Willem en ik bleken (door een vriendin die bij Artsen zonder Grenzen werkte) tijdens een weekendje zeilen TBC opgelopen te hebben. Het was een TBC vorm die nog niet eerder in Europa voorkwam. We moesten zware medicatie slikken om uitbraak te voorkomen. De medicatie had geen invloed op de baby. Maar daardoor moest ik wel de laatste maand van de zwangerschap in het VU liggen en kreeg ik helaas het HELPP syndroom. Maar: 24 januari werd onze geweldig lieve zoon geboren: Jeroen! Die inmiddels 12 jaar oud is.
Mijn ouders gaven ons een weekendje naar Landal Greenparcs cadeau, en 6 weken na de geboorte gingen we met ons drietjes in een volgepakte auto op pad. Helaas zag op de A1 een vrachtwagen ons over het hoofd, nam ons 300 meter mee op de grill en ramde ons op de file, pas toen de vier auto's voor ons total loss waren zag hij onze Suzuki Alto hangen op zijn grill. Het was een zeer ernstig ongeluk, waar Jeroen en ik nog altijd lichamelijk last van hebben, maar: we hebben het wonderwel alledrie overleefd! Het heeft wel voor altijd mijn visie op het leven heeft veranderd.


Na 16 jaar Amsterdam gewoond te hebben, verhuisden we terug naar Hengelo, dichterbij onze ouders die ons hielpen. Willem was na een jaar revalidatie volledig hersteld en heeft een super leuke baan als manager bij Sigmax gekregen.  Voor mij liep de weg anders, na 9 maanden plat in bed liggen, rolstoel, rollator, en leren loslopen, heb ik jarenlang gerevalideerd. Maar tijdens de revalidatie waren we toch ook gelukkig. We maakten elke dag wat van onze dag. En jeroentje groeide als kool. 


Maar ik gaf niet op, ging elke dag een stukje verder lopen, en zag de kans mezelf opnieuw te ontdekken. Uren achter een bureau werken, langdurig vergaderen etc zat er niet meer in, maar ik had vast nog meer talenten die ik kon ontwikkelen. Ik heb me ontwikkelt tot Ruth 2.0 zeg ik wel eens, ik moet zeggen dat ik veel meer van het leven durf te genieten. Kan stilstaan bij dingen die écht belangrijk zijn, waar ik vroeger wel eens door raasde. 


In 2012 kreeg ik een winkelruimte en opende een kinderateliertje. Ik heb hele leuke en gezellige herinneringen eraan. Ik kon open wanneer ik goed genoeg was, en kinderen geven me altijd energie. Vanuit mijn atelier hielp ik  bij het vormgeven van de HeArtGallery en tijdens de opening ervan werd ik gevraagd door een gaste, of ik in de tandartspraktijk van haar vriendin zou willen ondersteunen. Ik begon de volgende dag achter de balie. 

 
En de mondzorg heeft mijn hart volledig gestolen! Ik ben gauw doorgegroeid van balie tot gediplomeerd praktijkmanager. Mijn kinderateliertje heb ik opgezegd, daar had ik natuurlijk geen tijd meer voor. 
Na jaren in loondienst in de tandartspraktijk wist ik dat ik er klaar voor was om voor mezelf te beginnen. Ik diende mijn ontslag in en ronde de opleiding executive coaching (hbo) af.

En ben mijn eigen executive coachingspraktijk begonnen voor praktijkeigenaren en praktijkmanagers. De opdrachten kwamen al heel snel binnen en regelmatig wordt ik voor interviews gevraagd. 
Ik denk dat de kern van mijn praktijk een oprechte passie voor het vak is, en dat mensen dat voelen. Daarnaast vind ik dat tandartspraktijken nieuwerwets aangestuurd moeten worden. Zeker nu er zo'n tekort aan personeel is. Iedereen moet uitgenodigd worden om vanuit eigen functie te verbeteren. Minder focus op anderen, meer op jezelf. "Hoe optimaliseer ik vandaag? En morgen? Waar ga ik naartoe?" Is een terugkerend thema in executive coaching.


Een tandartspraktijk loopt nu eenmaal pas echt lekker als het management effectief leiding geeft. Soms heb je daar gewoon even hulp bij nodig en dan ben ik er voor ze. Gelukkig zijn eigenaren van deze tijd ook steeds normaler gaan vinden om coaching in te gaan zetten. Je zwakste schakel versterken verhoogd de kwaliteit van zorg die geleverd wordt. Het is dan ook fantastisch om te zien hoeveel rendement er in coaching zit, aan andere kant heb ik geen toverstaf, zeg ik wel eens, de coachee moet natuurlijk wel zelf de vertaalslag willen maken. Alleen dan neem ik een opdracht aan en kunnen we echt meters maken.


Omdat ik het belangrijk vind dat mijn coachees weten dat opleidingen en trainingen professioneel zijn maar ik ook erg van 'het concreet maken' ben, hecht ik waarde aan kwaliteit zichtbaar maken. Daarom ben ik geaccrediteerd docent/trainer bij CRKBO en als naamdrager van de Orde van Organisatie Adviseurs toegetreden. Daarnaast heb ik het het keurmerk van de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches). En heeft KDMS het Privacy Zeker certificaat. 
Gewoon omdat geordend werken vruchten af werpt en beloond wordt met kwaliteit en samenwerken.

Ruth

Reactie plaatsen

Reacties

MJ Genders
een maand geleden

Ik zou graag een oriƫnterend gesprek willen betreffende een mogelijke management opzet voor een praktijk. Uitgegroeid van 2 naar 6 kamers en de taken worden omvattender en zouden graag ondersteund willen worden.