Home » Over mij

Ik ben Ruth en ben eigenaar en oprichter van KDMS en KDMS Academy die daar onderdeel van is. Als jonge meid ben ik mijn loopbaan gestart in de B-verpleging in Amsterdam/Santpoort. Daarna ben ik via een omweg bureau secretaresse geworden bij de RegioPolitie Amsterdam-Amstelland. Ik deed 2 opleidingen aan Schoevers en groeide uiteindelijk door via management assistent van diverse bedrijven, naar management adviseur. 

Na een ernstig auto ongeluk 8 weken na de geboorte van onze zoon in 2008, raakte ik aan bed gekluisterd. We besloten van Amsterdam naar Twente te verhuizen dichterbij onze ouders.  Aan de rand van de weilanden vonden we ons nieuwe thuis in Hengelo. In dat jaar heb ik enorm veel geleerd. Helaas ben ik 53 procent afgekeurd. Maar het goede nieuws is dat ik dus ook 47 procent goedgekeurd ben! Ik begon voorzichtig maar vol gedrevenheid te dromen om weer te werken. Maar dat vergde wel omdenken. Ik opende een kinderateliertje (dedroomvantantetil) en deed daarnaast de ene pittige thuisstudie na de andere om mezelf te blijven uitdagen. De tekst van H. Van Veen:"je kunt altijd opnieuw beginnen' bood me houvast. Om mijn emoties te kunnen tunnelen ging ik schilderen en tamdartspraktijken exposeerden mijn doeken.

Al gauw werd ik als balie assitente bij een bekende tandarts gevraagd. Al gauw groeide ik uit tot gecertificeerd praktijk manager. Ik genoot ervan wat terug te kunnen betekenen en ontwikkelde een sterke visie op procesmanagement en kwaliteit in mondzorg. Ik werd regelmatig voor interviews gevraagd in vakbladen. Steeds vaker vonden praktijk eigenaren en managers me en vroegen om mijn hulp of advies. 


Het werd tijd om op eigen benen te gaan staan! Maar eerst haalde ik mijn executive coaching diploma. Want interimmen was fysiek te belastend maar ik kon de mondzorg niet loslaten. Ik voelde dat alles voor me samenkwam. Toen ik ook de verkorte hbo arbeidsrecht certificering binnen had wist ik dat ik er helemaal klaar voor was. Ik werd toegelaten tot de NOBCO (nederlandse organisatie beroepscoaches) haalde mijn pe punten, sloot me aan bij een intervisiegroep en werd toegelaten tot de OOA (orde van organisatie adviseurs) omdat ik ook docent al was, haalde ik mijn CRKBO certificering zodat ik ook beroepsonderwijs mocht gaan geven.

Ik schreef KDMS in bij de KvK en haalde de nodige pittige accreditaties. (Nobco, ooa, crkbo). De KvK sprak alle vertrouwen uit: KDMS was de eerste executive coaching praktijk voor tandarts praktijken! En dat vertrouwen was terecht, nauwelijks begonnen druppelden (ondanks corona) de eerste opdrachten al binnen.

 

Daarnaast ontwikkelde in de corona tijd de online KDMS Academy om in te springen in de sterke behoefte van praktijk managers om zelf online te ontwikkelen. Verzon coaching on the job trajecten, die ook werden nagedaan helaas, en on remote docentschap door chatfunctie in de leerlijn in te bouwen. Dat was precies de unieke combi die nodig was en ik denk dat de academy daar mede haar succes aan heeft te danken. Ik besloot de leerlijnen op 3 leveles aan te bieden aan praktijk managers, want al coachend merkte ik echt 3 verschillende werkniveaus. Ik vond het altijd vreemd dat een regiomanager en een pm van een 3 kamer praktijk samen dezelfde les kregen bij andere opleiders. Het zwaartepunt ligt toch echt wel op een andere plek. Waar een pm van een 3 kamer praktijk hands on moet combineren met helicopterview moet een regiomanager bijna alles vanuit helicopterview overzien en motiverend kunnen delegeren. De herkenbaarheid van de voorbeelden in alle leerlijnen met de dagelijkse praktijkvoering maakt dat de academy heel persoonlijk voelt. En daar sta ik voor. Betrokkenheid, omzet verhogend en vanuit vertrouwen 

 

Het leven is te kort om half/half te leven en stil te blijven staan. Er is altijd ruimte voor omdenken. Ik beweeg graag voorwaarts en denk in oplossingen met behoud van ruimte voor reflectie. Reflectie geeft inzicht en biedt kansen op het maken van nieuwe werkprocessen. Die niet vastlopen of stagneren maar het team én de managers opwaarts duwen.

 

In 2020 werd mijn eerste boek: De Balie Bijbel uitgegeven. Ookal is het een klein boekje het is wel mijn allereerste echte boek. ♡

Ruth Kruijshoop

Omzetverhogend managen

Onderzoeken, Bijstellen,

Implementeren, Verankeren

Vanuit Passie voor Tandheelkunde, Vertrouwen en Betrokkenheid