Afgesproken hebben, Marchal Meijering en Sindy Reuvers het volgende met betrekking tot de scheiding:

1. Dat je na sluiten verkoopcontract en storting geld door kopende partij van pand, binnen 3 dagen 44.000 euro overmaakt naar mij. (Bovenop de 50/50 te verdelen winst op verkoop.)

3. Dat ik maandelijks kinder alimentatie ontvamg van 850 euro voor de drie kinderen samen. 

4. Als ik deze baan verlies en nog geen nieuwe baan heb gevonden het maandelijks te betalen bedrag aan tot 1750 euro. (Komende 5 jaar) Het gaat goed op mijn werk dus ik voorzie geen problemen, maar toch.

5. We openen een gezamenlijke bankrekening waarop de transacties tbv de kinderen /huis worden uitgevoerd.

8. Bij verhuizing van een van ons zullen we niet verder dan 10km uit elkaar gaan wonen, voor de kinderen

Ik ben Ruth Kruijshoop, NOBCO geaccriditeerd executive coach en deelnemer van de NOBCO intervisiegroep. Als Organisatie Adviseur ben ik trotse naamdragers de OOA (Orde voor Organisatie Adviseurs) en daarnaast ook CRKBO geaccriditeerd docent. Tijdens de tweede lockdown heb ik mijn certificering arbeidsrecht deskundige gehaald om praktijk eigenaren ook juridisch advies te kunnen geven over bijvoorbeeld ontslag of ziekmeldingen. Zo, nu weten jullie in ieder geval mijn certificeringen. Nou gaan we het hebben over wat leukers namelijk: mijn passie! 

 

Ik heb namelijk een enorme passie voor praktijk- en lean management  Deze 2 passies heb ik samengebracht door in 2020 KDMS Kruijshoop Dental Management Solutions op te richten. Omdat teveel praktijk eigenaren vastlopen op management zaken, de toenemende regeldruk of gedoe met medewerkers en ik ze daar echt bij kan helpen. Zo zonde om zoveel praktijk eigenaren te zien overlopen. Want ondanks alles kun je echt je passie voor de praktijk terugvinden. Of houden, natuurlijk, als je net begint als eigenaar. Te vaak zie ik de passie versmallen naar "mooie behandelingen maken", maar dat is wel een glijdende schaal want de passie verdampt en een burn out ligt op de loer of een buy out. "Dan maar verkopen"  Als praktijk eigenaar zijn er meer kersen op de taart dan alleen behandelen en ik kan je helpen ze weer te vinden.

 

Dat kan door enerzijds anders te leren managen en delegeren, communicatie te verbeteren en versimpelen op de praktijk en anderzijds door Theoretische Mangement tools aan te leren en inzetten. Samen met de eigenaar ga ik op onderzoek en breng ik in kaart waar de kracht van het team zit en wat het ambitieniveau is. Om dit vervolgens te level en met dat van de eigenaar, want wen discrepantie tussen beiden geeft wrijving en ongenoegen. Niet alleen de eigenaar maar ook het team raakt geïnspireerd doordat er anders aangestuurd wordt. De deur dichtdoen en echt vrij hebben kan gewoon, als je leert meer uit je team te halen. Intervisies leid ik tussen behandelaren zodat ook de eigenaar uit de vertegenwoordigers stoel kan in de medebehandelaar stoel. Voor grote praktijken leid ik intervisies en stuur via korte heldere verslagen mee het team richting de missie.

 

Het is zonde dat eigenaren vaak heel laat bij me aankloppen. "Ik verkoop de praktijk en ga als zzp-er verder." Zijn gedachten die je echt serieus moet nemen. Een praktijk runnen kan ontzettend leuk zijn en voldoening geven, maar ook slopend zijn en je slapeloze nachten geven. Maar dat hoeft niet. Ik kan met mijn ruime ervaring en kennis daar echt een verschil maken. Dat durf ik nu wel na 2 jaar KDMS we te zeggen. Ik hoop dat praktijk eigenaren steeds eerder aan de bel gaan trekken. Gelukkig zien steeds meer eigenaren het belang van leiderschapscoaching in en schakelen mij al in bij t opstarten van de praktijk. Starters coaching is geen overbodige luxe en levert zoveel op. Rendement uit de trjaecten is enorm hoog. Ik denk omdat ik ook een doener ben, ik maak dingen snel concreet en kan meedenken, ken het jargon en heb zelf met de voeten in de klei gestaan. 

 

Momenteel ben ik een management training specifiek voor praktijk eigenaren aan het ontwikkelen. De praktijk managers konden al in de online KDMS Academy een certificering halen of een kennisbank gebruiken en door ontwikkelen. Maar voor de eigenaren was er nog geen training. Deze worden Klassikaal gegeven intervisies geleid door mij en misschien nog een collega, samen op een speelse en inspirerende manier in combinatie met online theoretische kennis en casuïstiek gerichte  pdrachten/ oefeningen. Ik heb er nu al zin in. Trouwens wil je je al opgeven voor zo' n training in Utrecht?  Stuur dan even een mailtje kdmscontact@gmail.com doel is rond maart 2022 de eerste trainingen in te plannen.

 

Mijn missie is praktijk eigenaren instrumenten geven om het orkest van de praktijk goed samen te laten klinken. Ik hoop nog heel veel praktijk managers op te mogen leiden en praktijk eigenaren te inspireren en mentoren richting beter en aangenamer kwaliteitsmanagement. 

Home